(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston tarixida yuz bergan uch yirik uyg‘onish bosqichi — Birinchi Renessans (IX–XII asrlar), Ikkinchi Renessans (XIV–XVI asrlar) va XX asr boshidagi Jadidlar harakati hamda zamonaviy Uchinchi Renessans g‘oyasi tarixiy, ilmiy va ma’naviy jihatdan tahlil etiladi. Maqolada ushbu davrlarda yashab ijod qilgan buyuk allomalarning jahon sivilizatsiyasiga qo‘shgan hissasi, ilm-fan, adabiyot, san’at va davlat boshqaruvidagi yuksalish jarayonlari yoritiladi. Shuningdek, Yangi O‘zbekiston sharoitida Uchinchi Renessans poydevorini yaratish borasidagi islohotlar mazmuni ochib beriladi.