(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada aqliy rivojlanishida muammolari bo‘lgan bolalarni sensomotor rivojlantirishni korreksion pedagogika ish tizimida amalga oshirishning zamonaviy texnologiyalari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan yoritiladi. Tadqiqotda sensomotor rivojlanishning psixologik asoslari, uning kognitiv va nutq rivojlanishiga ta’siri hamda maxsus ta’lim jarayonida qo‘llaniladigan innovatsion pedagogik texnologiyalar tahlil qilinadi. Nazariy asos sifatida Jean Piagetning sensomotor rivojlanish bosqichi haqidagi qarashlari, Lev Vygotskyning yaqin rivojlanish zonasi konsepsiyasi hamda A. Jean Ayresning sensor integratsiya nazariyasi tahlil qilinadi. Maqolada korreksion pedagogik jarayonda qo‘llaniladigan bosqichma-bosqich rivojlantirish modeli, o‘yin texnologiyalari, sensor integratsiya mashqlari, multimodal yondashuv hamda individual ta’lim dasturlarining ahamiyati asoslab beriladi.