(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola O‘zbekiston Respublikasi fuqarolik huquqi doirasida intellektual mulk ob’ektlariga bo‘lgan huquqlarning himoya mexanizmlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada intellektual mulkning asosiy turlari, ularga bo‘lgan huquqlarning tabiati va fuqarolik huquqiy himoya vositalari tahlil qilinadi. Intellektual mulk obyektlarining tasnifi va himoya mexanizmlarining huquqiy asoslari, shuningdek, amaliy qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi.