(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola fuqarolik ishlarida fuqarolarning protsessual huquqlari va majburiyatlarini ta’minlash masalalariga bag‘ishlangan. O‘zbekiston Respublikasining Fuqarolik protsessual kodeksi (FPK) asosida fuqarolarning sud jarayonidagi huquqiy holati tahlil qilinadi. Maqolada sudning fuqarolarning huquq va majburiyatlarini ta’minlashdagi roli, asosiy protsessual huquqlar (dalillar taqdim etish, sud majlisida ishtirok etish, shikoyat qilish va boshqalar) va majburiyatlar (sud chaqiruviga kelish, haqiqatni yashirmaslik) ko‘rib chiqiladi. Ishning haqiqiy holatini aniqlash prinsipi va taraflarning teng huquqliligi asosiy e’tibor markazida. Maqola bakalavr darajasidagi talabalar uchun mo‘ljallangan bo‘lib, nazariy va amaliy jihatlarni qamrab oladi.