(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola “Guess What! Grade 4” darsligining O‘qituvchi kitobidagi “Games Bank” bo‘limida keltirilgan o‘yinli topshiriqlarning interaktivlik modeli asosida tahliliga bag‘ishlangan. Tadqiqotning maqsadi o‘yinlarning interaktivlik darajasi, muloqot shakli va kommunikativ talabini aniqlash hamda ularning boshlang‘ich ta’lim jarayonidagi metodik ahamiyatini baholashdan iborat. Tadqiqot sifat yo‘nalishidagi kontent-tahlil metodiga asoslandi. O‘yinlar individual, juftlik, guruhli va umumiy sinf shakllari bo‘yicha tasniflandi, shuningdek, reproduktiv, yarim-produktiv va erkin-produktiv nutqiy faoliyat mezonlari asosida o‘rganildi. Natijalar o‘yinlarning aksariyati juftlik va guruhli interaksiya asosida tashkil etilganligini va og‘zaki muloqotni faollashtirishga yo‘naltirilganligini ko‘rsatdi. Tahlil “Games Bank” bo‘limi interaktiv ta’lim modeliga mos kelishini va kommunikativ kompetensiyani rivojlantirishga xizmat qilishini tasdiqlaydi.