(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
O’smirlik davri (11 —15 yosh). Bu davr inson faoliyatining eng murakkab davrlaridan biridir. Mazkur uyg’un faoliyatning faollashuvi davrida organizmning barcha organlarining jadal farqli ravishda o’smir o’z xulq-atvor tamoyillariga, o’z qarashlariga amal qilishga harakat qiladi, mustaqillikka ehtiyoj tug’iladi, kattalar nasihatlari tanqid ostiga olinadi, ularga nisbatan salbiy munosabat shakllanadi.