(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
XX asr o’zbek adabiyoti taraqqiyotiga o’zining betakror asarlari bilan sermahsul hissa qo’shgan ijodkor,o’zgacha badiiy tafakkur,teran falsafiy fikr-mulohazalar va ruhiy-psixologik tasvirlash qobilyati sohibi Aleksandr Arkadevich Faynbergdir.U faqatgina yangicha she’riy shakl va ohangi bilan emas,inson qalbining tubida joylashgan eng nozik qatlamlarini tasvirlashdagi mohirligi bilan ham adabiyotda o’z mustahkam o’rnini egallagan,alohida e’tirofga sazovor bo’lgan qalbi qaynoq adabiyot namoyondalaridan sanaladi.Shoir ijodiyoti tashqaridagi real voqeliklardan ko’ra inson ichki dunyosini muhokama va tasvir markaziga qo’yadi.Uning asarlarida shaxsning ma’naviy kurashlari,vijdoniy iztiroblar va ruhiy kamolot yo’lidagi izlanishlar ustuvor bo’lib,shoir ko’pincha mana shu masalalarni o’z ijod namunalari bosh g’oyasi sifatida ilgari suradi.