(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
XX asr taraqqiyotida inson ruhiy dunyosini,jamiyatning ma’naviy og’riqlarini hamda zamon ziddiyatlarini chuqur falsafiy mushohada bilan ifodalagan ijodkorlar orasida Aleksandr Arkadevich Faynberg alohida ahamiyat kasb etadi.Uning she’riy yo’li milliy va umuminsoniy chorrahada shakllangan bo’lib,unda Sharqqa xos bo’lgan noziklik va did,G’arb intelekti uyg’unlashib ketadi.Shoir badiiy olami oddiygina tasviriy vositalar cheklanib qolgan emas;u voqeliklar zamirida yotgan ma’naviy qatlamni,insoniyat taqdiriga daxldor masalarni olib chiqishga intiladi.Bugungi globallashuv kuchayib borayotgan bir davrda,inson va tabiat o’rtasidagi uzilmas rishtalar,texnik rivojlanish oqibatlari,axloqiy qadriyatlarning sustlashib yemirilib borish jarayoni singari dolzarb muammolar tobora keskinlashib bormoqda.