(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola murakkab iqtisodiy jarayonlarning barqarorligini taʼminlashda sun’iy intellektning (AI) rolini keng tahlil qiladi. AI texnologiyalari iqtisodiy tizimlarning samaradorligini oshirish, bozor o‘zgarishlarini prognoz qilish, risklarni boshqarish va katta hajmdagi ma’lumotlarni avtomatik tahlil qilish imkonini beradi. Shu bilan birga, algoritmik xatoliklar, ma’lumotlar sifati va texnologik cheklovlar mavjudligi eʼtiborga olingan. Maqola shuningdek, AI ning iqtisodiy barqarorlikni saqlashdagi amaliy imkoniyatlari va kelajakdagi istiqbollarini ham ko‘rib chiqadi.