(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada globallashuv sharoitida yoshlarning o‘zbek tiliga bo‘lgan munosabati ijtimoiy-madaniy jarayonlar kontekstida tahlil qilinadi. Ona tilining milliy o‘zlikni shakllantirishdagi o‘rni, yoshlar nutqiga zamonaviy axborot texnologiyalarining ta’siri, chet tillarini o‘rganish va ona tilini asrash muvozanati masalalari yoritilgan. Shuningdek, davlat til siyosati va yoshlarning ma’naviy mas’uliyati o‘rtasidagi bog‘liqlik ilmiy asosda ochib beriladi.