(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola sun’iy intellekt texnologiyalarining huquq sohasida qo‘llanilishi va uning huquqiy jarayonlarni samarali amalga oshirishdagi roli haqida so‘z yuritadi. Sun’iy intellekt huquqiy hujjatlarni tahlil qilish, sud amaliyotini optimallashtirish, qarorlar qabul qilishda yordam berish va huquqiy tizimni yanada samarali qilish vositasi sifatida keng qo‘llanilishi mumkinligi ko‘rsatib o‘tiladi. Shu bilan birga, sun’iy intellektning huquqiy jarayonlarda qo‘llanilishi etik va huquqiy masalalarni ham yuzaga chiqaradi, xususan mas’uliyat, shaffoflik va inson omili bilan bog‘liq muammolar muhim ahamiyatga ega.