(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Integratsiyalashgan taʼlim – bu zamonaviy taʼlim jarayonining asosiy ko‘rsatkichlaridan biri bo‘lib, fanlar o‘rtasida uzviy bog‘liqlik, bilimlarni bir butun tizimga aylantirish va ularni birgalikda o‘zlashtirish imkoniyatini beradi. Oʻquv dasturlari va didaktik materiallar asosida fanlar kesimida bog‘liqliklarni ochib berish orqali har bir o‘quvchining chuqur bilim olishi, keng fikrlashi va turli yo‘nalishlarda o‘zini namoyon qilishi taʼminlanadi. Integratsiyalashgan taʼlim sharoitida darslar an’anaviy metodlardan farqli o‘laroq, zamonaviy usullarga tayangan holda, o‘quvchilar ongiga hamohanglik va uyg‘unlik hissini singdiradi, ularda mustaqil fikrlash, o‘z boshqaruvi, muammoli vaziyatlarni hal qilish ko‘nikmalari shakllanadi. Bu yondashuvda pedagog har bir mavzuni ko‘plab fanlar bilan aloqador holda tushuntiradi, bilimlar mazmunini bir-biriga bog‘liq holda taqdim etadi va natijada o‘quvchilar yaxlit bilim oladilar.