(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Basketbol – tezkorlik, chaqqonlik va aniqlikni talab qiladigan sport turi hisoblanadi. Ushbu o‘yinda jamoaning g‘alabasi ko‘p jihatdan to‘pni halqaga aniq tashlash mahoratiga bog‘liq. Shuning uchun zarba texnikasini mukammal o‘zlashtirish har bir basketbolchi uchun muhimdir. To‘pni tepadan bir qo‘lda halqaga tashlash usuli zamonaviy basketbolda eng ko‘p qo‘llaniladigan zarba turi hisoblanadi. Bu usul tezkor va aniq bo‘lib, o‘yin davomida turli vaziyatlarda qo‘llaniladi.