(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Adabiyot fani – insonning estetik dunyoqarashini shakllantirish, ma’naviy tarbiyalash, milliy g‘urur, do‘stlik, vatanparvarlik, beg‘uborlik, axloq-odob kabi fazilatlarni singdirishda muhim o‘rin tutadigan ota-ilm sohalaridan biridir. U bolalarning dastlabki kitobga, so‘z san’atiga, milliy qadriyat va odoblarga bo‘lgan qiziqishini uyg‘otadi hamda jamiyat hayotida faol, ongli fuqarolar bo‘lib yetishishiga asos yaratadi. Adabiyot darslari inson qalbini poklaydi, orzularini charog‘on qiladi, ruhiyatini mukammal holatga olib keladi. Shu bois, maktab ta’limida mazkur fanga zamonaviy yondashuv asosida baho berilishi ta’lim-tarbiya tizimi rivojida sermazmun va samarali natijalarga olib keladi.