(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada yashil iqtisodiyotni moliyalashtirish jarayonlarining iqtisodiy o’sish va ekologik barqarorlikni ta’minlashdagi o’rni va ahamiyati ilmiy tahlil qilingan. Yashil iqtisodiyotga o’tish strategiyasida moliyaviy resurslarni samarali taqsimlash, davlat byudjeti xarajatlari va xorijiy investitsiyalarning roli, global tendensiyalar hamda O’zbekiston iqtisodiyotidagi amaliy natijalar tadqiq etilgan.