(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada Oʻzbekiston umumtaʼlim maktablarida chaqiriqgacha harbiy tayyorgarlik oʻqituvchilarining professional kompetentligini oshirishda vatanparvarlik tarbiyasi komponentlarining roli va samaradorligi tahlil qilinadi. Normativ-huquqiy hujjatlar, ilmiy tadqiqotlar va amaliy tajribalar asosida vatanparvarlik tarbiyasining nazariy, metodik, psixologik va amaliy komponentlari koʻrib chiqiladi. Ushbu komponentlar oʻqituvchilarning harbiy-pedagogik mahoratini, yoshlarda vatanparvarlik ruhini shakllantirish qobiliyatini oshirishga qaratilganligi taʼkidlanadi. Natijada, vatanparvarlik tarbiyasining samaradorligini oshirish boʻyicha tavsiyalar beriladi, jumladan innovatsion texnologiyalardan foydalanish va uzluksiz kasbiy rivojlanish dasturlarini joriy etish.