(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur ishda ta’minot zanjirlarida zaxiralarni samarali boshqarish masalalari o‘rganiladi. Tadqiqotning asosiy maqsadi korxonalarda zaxiralarni optimal darajada saqlash, logistika jarayonlarini samarali tashkil etish hamda ta’minot zanjirining uzluksiz faoliyatini ta’minlash usullarini tahlil qilishdan iborat. Ish jarayonida zaxiralarni boshqarishning zamonaviy usullari, jumladan talabni prognozlash, iqtisodiy buyurtma hajmi modeli (EOQ), “just-in-time” tizimi hamda raqamli logistika texnologiyalarining ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, ortiqcha zaxiralar yoki zaxira yetishmovchiligining korxona xarajatlari va ishlab chiqarish jarayonlariga ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari ta’minot zanjiri samaradorligini oshirish, logistika xarajatlarini kamaytirish va korxonalarning raqobatbardoshligini mustahkamlashga xizmat qiladi.