(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada o‘quvchi-yoshlarni kasbga yo‘naltirish jarayonining ahamiyati, mazkur jarayonda amalga oshiriladigan ishlar hamda maktab amaliyotchi psixologining o‘rni va vazifalari yoritib berilgan. Kasb tanlash jarayoni o‘quvchilarning qiziqishlari, qobiliyatlari va shaxsiy xususiyatlariga mos ravishda tashkil etilishi lozim. Maktab psixologi o‘quvchilarning kasbiy qiziqishlarini aniqlash, ularga to‘g‘ri maslahat berish, ota-onalar va o‘qituvchilar bilan hamkorlikda kasbga yo‘naltirish ishlarini olib borishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada kasbga yo‘naltirishning psixologik jihatlari, diagnostika usullari hamda amaliy faoliyat yo‘nalishlari tahlil qilingan.