(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Munavvar qori Abdurashidxon o‘g‘li O‘rta Osiyo jadidchilik harakatining yo‘lboshchisi, XX asr o‘zbek milliy matbuoti va yangi usuldagi milliy maktab asoschisi, yangi milliy teatr tashkilotchilaridan biri, adib, shoir, murabbiy, muharrir, maʼrifatparvar, jamoat arbobi 1878-yilda Toshkent shahrining Shayx Xovand Tohur dahasi Darxon mahallasida mudarris oilasida tug‘ilgan. Otasi Abdurashidxon Sotiboldixon o‘g‘li mudarris, onasi Xosiyat otin Xonxo‘ja Shorahimxo‘ja mudarris qizi otinoyi bo‘lgan. Munavvar qori oilada uchinchi o‘g‘il bo‘lib, katta akalari Aʼzamxon (1872-1919) va Muslimxon (1875-1954) lar muallim bo‘lgan.