(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Мазкур мақолада оилавий поликлиника кесимида грипп касаллигининг тарқалиш динамикаси таҳлил қилинган. Тадқиқот давомида аҳоли ўртасида грипп касаллигининг мавсумий ўзгариши, ёш гуруҳлари бўйича касалланиш даражаси ҳамда профилактик чора-тадбирларнинг самарадорлиги ўрганилди. Таҳлил натижаларига кўра, куз-қиш мавсумида грипп касалланиш ҳолатлари сезиларли даражада кўпайиши аниқланди. Шунингдек, касалланиш кўрсаткичлари меҳнатга лаёқатли ёш аҳоли ўртасида юқори эканлиги кузатилди. Грипп профилактикасида вакцинация, санитария-гигиена қоидаларига риоя қилиш ва аҳолининг тиббий маданиятини ошириш муҳим аҳамиятга эга.