(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Buxoro me’morchilik maktabiga xos bo‘lgan o‘rta asr tokcha va namoyon (devor yuzasidan bo‘rtib chiqqan bezakli qismlar) namunalarining badiiy, konstruktiv va ramziy xususiyatlari tahlil qilinadi. Madrasalar va masjidlar interyerida qo‘llanilgan tokcha va namoyonlar ganchkorlik, naqsh va epigrafika bilan uyg‘un holda o‘rganiladi. Ularning diniy-ma’rifiy muhitni shakllantirishdagi o‘rni yoritiladi.