(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Кейинги йилларда етук тадбиркорлик маънавиятини тақазо этадиган соҳаларни тизимли ривожлантириш, бизнес учун шароитларни изчил яхшилаб бориш давлатимиз иқтисодий сиёсатининг устувор йўналишларидан бирига айланмоқда. Тадбиркорлик фаолиятининг иқтисодий жиҳатларига асосланадиган барқарорлик рейтинги жорий этилиши мазкур йўналишдаги муҳим янгиликлардан бири бўлди дейиш жоиздир. Президентимиз Ш.М.Мирзиёев томонидан 2024 йил 23 январда имзоланган ПҚ-39 сонли “Тадбиркорлик субъектларининг барқарорлик рейтингини жорий этиш чора-тадбирлари тўғрисида” қарор бунинг яққол далилидир. Эндигина кучга кирган ушбу ҳужжатга кўра, қонунчиликка амал қилиб ишлаётган тадбиркорларни аниқлаш ва рағбатлантиришни назарда тутувчи Тадбиркорлик субъектларининг барқарорлик рейтинги 1 февралдан жорий этилиши белгиланди. 2024 йил 1 апрелдан тадбиркорларга субсидия, имтиёз ва преференциялар уларнинг рейтинг даражасидан келиб чиққан ҳолда жорий этила бошланди.