(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu tadqiqotda murakkab kriminogen vaziyatga ega bo‘lgan mahallalarda huquqbuzarliklarning oldini olish va xavfsiz ijtimoiy muhitni yaratish masalalari o‘rganilgan. Tadqiqot Nukus shahridagi G’unyo Qal’a mahallasi misolida amalga oshirilgan bo‘lib, aholining xavfsizlik darajasi, jinoyatchilik statistikasi va mahalla ijtimoiy tizimi tahlil qilinadi. Ishda mahalliy hokimiyat organlari, profilaktik xizmatlar va fuqarolar hamkorligining samaradorligi ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari asosida jinoyatchilikni kamaytirish strategiyalari, ijtimoiy monitoring va xavfsizlikni ta’minlash mexanizmlari tavsiya qilingan.