(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur ishda axborot tizimlarida parolsiz autentifikatsiya texnologiyalari, ayniqsa yuzni tanish asosidagi biometrik identifikatsiya usullari va ularning kiberxavfsizlikdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Biometrik autentifikatsiya foydalanuvchini identifikatsiyalashning eng qulay va xavfsiz usullaridan biri bo‘lib, phishing va parol o‘g‘irlanishi kabi hujumlarni kamaytiradi. Shu bilan birga, biometrik ma’lumotlarni himoyalash, spoofing hujumlarini aniqlash va liveness detection algoritmlarini qo‘llash zarurati ko‘rib chiqiladi.