(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada badiiy tarjimaning mazmuni, vazifalari va adabiyot hamda madaniyatlararo aloqalardagi ahamiyati yoritib beriladi. Shuningdek, badiiy tarjimaning o‘ziga xos xususiyatlari, tarjimon oldida turgan vazifalar hamda asarning badiiy uslubini saqlab qolish masalalari tahlil qilinadi. Maqolada badiiy tarjima jarayonida muallif fikri, obrazlar va badiiy tasvirlarni boshqa tilga to‘g‘ri va mazmunan mos tarzda yetkazishning muhim jihatlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijasida badiiy tarjimaning xalqlar o‘rtasidagi madaniy aloqalarni rivojlantirishdagi o‘rni va ahamiyati haqida xulosalar beriladi.