(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Zamonaviy jamiyat taraqqiyoti bevosita ta’lim tizimi va bilimli, yetuk insonlar maktabining samarali faoliyatiga bog‘liq. Ta’lim – mamlakat taraqqiyoti, millatning kelajagi va ijtimoiy-madaniy yuksalishining hal qiluvchi vositasi sifatida qadrlanadi. Umumta’lim maktablari yurtimiz kelajagini belgilovchi, yangi avlod vakillariga zamonaviy bilim va ko‘nikmalarni beruvchi asosiy zaminlardan biridir. Har bir taraqqiy etgan jamiyat o‘z maktablaridagi ta’lim sifati, mazmuni va zamonaviylik darajasi bilan ajralib turadi. Shu bois, umumta’lim maktablarida ta’lim sifatini takomillashtirish davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biri bo‘lib kelmoqda.