(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada gidrotermik usul yordamida ikki o‘lchovli molibden disulfid (MoS₂) nanoparchalarini sintez qilish jarayoni batafsil o‘rganilgan. Tadqiqot davomida sintez sharoitlari, jumladan, reaksiyaning harorati (180–220 °C), davomiyligi (12–24 soat) va boshlang‘ich moddalar nisbati, MoS₂ kristallarining o‘lchami, qatlam soni va yuzasining tozaligiga sezilarli ta’sir ko‘rsatishi aniqlangan.