(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada nafas olish a’zolari tizimi kasalliklaridan keyingi reabilitatsiya chora-tadbirlari tahlil qilingan. Muallif tomonidan nafas olish tizimining anatomik-fiziologik xususiyatlari, asosiy kasalliklari hamda ularni davolashdan keyingi tiklanish jarayonlari yoritilgan. Shuningdek, reabilitatsiyaning asosiy yo‘nalishlari — tibbiy, jismoniy, fizioterapevtik, psixologik va ijtimoiy chora-tadbirlari keng yoritilgan. Nafas olish gimnastikasi, massaj, parhez va zamonaviy texnologiyalar asosidagi reabilitatsiya usullarining samaradorligi tahlil qilingan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, kompleks yondashuv asosida olib borilgan reabilitatsiya bemorning sog‘lig‘ini tez tiklash, kasallik asoratlarini kamaytirish va hayot sifatini yaxshilashda muhim ahamiyatga ega.