(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada ona tilining mohiyati, uning inson hayoti, millat va madaniyatdagi o‘rni keng yoritilgan. Shuningdek, bugungi globallashuv davrida ona tilining qadrsizlanishiga olib kelayotgan asosiy omillar, jumladan, chet tillariga ortiqcha qiziqish, sleng va aralash nutqning kengayishi, ijtimoiy tarmoqlarning salbiy ta’siri, til me’yorlariga rioya qilinmasligi hamda noto‘g‘ri tarjimalar muammosi tahlil qilingan. Muallif tomonidan ushbu muammolarning oldini olish va ona tilining nufuzini oshirish zarurligi asoslab berilgan.