(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Maqolada ijtimoiy tarmoqlarning hayotimizdagi roli va til madaniyatiga ta’siri tahlil qilinadi. Bugungi kunda tezkor yozish odati, xatolar, sleng va chet tillar aralashuvi, shuningdek lotin va kirill yozuvining aralashishi kabi omillar ona tilining boyligi va sofligiga salbiy ta’sir ko‘rsatishi ko‘rsatib o‘tiladi. Maqolada yoshlar nutqidagi o‘zgarishlar, til madaniyatining pasayishining sabablari va oqibatlari yoritilgan. Xulosa qismida ona tilini asrash har bir insonning burchi ekanligi va kelajak avlod uchun milliy tilni rivojlantirish zarurligi ta’kidlanadi.