(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada gidroelektr stansiyalarning (GES) ishlash texnologiyasi, suv energiyasining potensial va kinetik shakllarini elektr energiyasiga aylantirish jarayoni va gidroenergetikaning qayta tiklanuvchiligi, ekologik toza va iqtisodiy jihatdan samarali energiya manbai sifatidagi o‘rni yoritilgani. Shuningdek, GESlarning konstruktiv–texnologik jihatdan tasnifi amalga oshirilib, to‘g‘onli, to‘g‘on oldi va derivatsion gidroelektr stansiyalarning ishlash texnologiyasidagi farqlar tahlil qilindi. Qolaversa, zamonaviy gidroenergetika texnologiyalarini joriy etish orqali energiya ishlab chiqarish samaradorligini oshirish va ekologik barqarorlikni ta’minlashga qaratilgan ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.