(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston energetika tizimida gidroenergetikaning tutgan o‘rni, uning iqtisodiy, ekologik va ijtimoiy ahamiyati ilmiy asosda tahlil qilish. Shuningdek, gidroenergetikaning qayta tiklanuvchi energiya manbai sifatidagi ustunliklari, mamlakat energetika balansidagi ulushi hamda istiqbollari yoritish va uning barqaror rivojlanishi uchun ilmiy amaliy takliflar ishlab chiqish.