(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolaning ushbu qismida yangi tug‘ilgan chaqaloqlarda modda almashinuvi, immun tizimining xususiyatlari, fiziologik o‘tkinchi holatlar hamda keng tarqalgan patologik sindromlar haqida batafsil ma’lumot beriladi. Neonatal davrda erta tashxis va to‘g‘ri parvarish chaqaloq hayotini saqlab qolishda hal qiluvchi ahamiyatga ega.