(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Qishloq xo‘jaligi iqtisodiyoti mamlakatning barqaror iqtisodiy rivojlanishida muhim ahamiyatga ega bo‘lgan sohalardan biridir. Ayniqsa, dukkakli ekinlar – no‘xat, loviya, mosh, yasmiq kabi mahsulotlar oziq-ovqat xavfsizligini ta’minlash, tuproq unumdorligini oshirish va qishloq xo‘jaligi ishlab chiqarishining barqarorligini mustahkamlashda muhim rol o‘ynaydi. Mazkur maqolada dukkakli mahsulotlarning iqtisodiy ko‘rsatkichlarini barqarorlashtirish masalalari O‘zbekiston misolida ilmiy asosda tahlil qilinadi.