(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida O‘zbekiston temir yo‘l transporti korxonalari faoliyatida moliyaviy hisobotlar auditini o‘tkazishning uslubiy va amaliy muammolari tadqiq qilingan. An’anaviy audit usullarining yirik hajmdagi tranzit va logistika ma’lumotlarini qamrab olishdagi cheklovlari ko‘rsatib o‘tilgan. Tadqiqot doirasida ERP tizimlariga asoslangan “Uzluksiz audit” (Continuous Audit) va Big Data (katta ma’lumotlar) texnologiyalarini audit amaliyotiga joriy etish orqali xatoliklar va firibgarlik xavfini kamaytirishning yangi uslubiy modeli ishlab chiqilgan. Natijada, temir yo‘l korxonalarida audit samaradorligini oshirish hamda vaqt va moliyaviy resurslarni iqtisod qilish bo‘yicha aniq ilmiy asoslangan takliflar berilgan.