(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada bo‘lajak boshlang‘ich sinf o‘qituvchilarida ijodiy kompetentlikni rivojlantirish jarayonida STEAM muhitining motivatsion imkoniyatlari tahlil qilinadi. STEAM yondashuvi fan, texnologiya, muhandislik, san’at va matematika integratsiyasiga tayangan holda talabaning bilish faolligi, mustaqil fikrlashi, amaliy muammo yechish tajribasi hamda kasbiy o‘zini namoyon etish ehtiyojini kuchaytirishi yoritiladi. Ayniqsa, boshlang‘ich ta’lim pedagogini tayyorlashda bunday muhit qiziqish uyg‘otish, ichki motivatsiyani qo‘llab-quvvatlash, o‘z kuchiga ishonchni mustahkamlash, hamkorlikka asoslangan ijodiy faoliyatni yo‘lga qo‘yish va ta’lim natijasini real mahsulot bilan bog‘lash imkonini berishi ko‘rsatib beriladi.