(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Markaziy Osiyo o‘zining boy tarixiy-madaniy merosi, ko‘p asrlik yozma va og‘zaki an’analari, qadim zamonlardan boshlab shakllangan sivilizatsiyasi bilan jahonda alohida o‘rin tutadi. Bular orasida qadimiy yozuvlar va ularning shakllanish bosqichlari alohida ahamiyat kasb etadi. Yozuv yoki grafikaning paydo bo‘lishi – insoniyat tafakkurida tub o‘zgarish, taraqqiyot sari ulkan qadam bo‘lib, tarixni o‘z ko‘zi bilan kuzatgan, avlodlar tafakkurini, dunyoqarashini va hayot kechirish tarzini o‘zida mujassam etgan, xalqning madaniy tafakkurini avloddan avlodga yetkazib beruvchi kuchli vosita hisoblanadi.