(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada boshlang’ich sinf o’quvchilarini o’qitish jarayonida interfaol metodlardan foydalanishning nazariy asoslari, amaliy ahamiyati va samaradorligi keng yoritilgan. Ta’lim tizimida yuz berayotgan islohotlar o’qituvchidan yangicha yondashuvlarni talab etmoqda. Interfaol metodlar o’quvchilarning darsga qiziqishini oshirish, ijodiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirish hamda mustaqil ishlash malakalarini shakllantirish borasida muhim pedagogik vosita sifatida e’tirof etilmoqda. Maqolada ushbu metodlarning turlari, qo’llanilish usullari, boshlang’ich ta’limdagi o’rni va ularning pedagogik samarasi batafsil tahlil qilinadi.