(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu bob murakkab chiziqli bo‘lmagan tenglamalar sistemalari uchun yagona ildizlarni aniqlash va tezlashtirish muammosini o‘rganadi. Xususan, yagonaligi nazariy isbotlanmagan “birinchi model” [6] tahlil etiladi. Amaliy, iterativ sonli test yondashuvi taklif qilingan bo‘lib, u yagona ildizni tezkor topish va uning mavjudligini tasdiqlash imkonini beradi. Ushbu metodologiya global izlashning mustahkamligini tezkor mahalliy konvergensiya usullari bilan uyg‘unlashtirib, nazariy cheklovlar va sonli yechimlar o‘rtasidagi bo‘shliqni bartaraf etadi.