(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu tadqiqot autizm sindromli bolalarda og‘zaki nutqning shakllanganlik darajasini o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqot jarayonida bolalarning nutq rivoji, kommunikativ ko‘nikmalari va til birliklaridan foydalanish darajasi tahlil qilinadi. Shuningdek, og‘zaki nutqni shakllantirishga ta’sir etuvchi omillar aniqlanadi hamda samarali pedagogik va logopedik yondashuvlar asoslab beriladi. Tadqiqot natijalari autizm sindromli bolalar bilan ishlashda nutqni rivojlantirish metodikasini takomillashtirishga xizmat qiladi.