(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada informatika fanini o‘qitish jarayonida qo‘llaniladigan asosiy didaktik tamoyillar ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Xususan, ilmiylik, tizimlilik va izchillik, onglilik va faollik, ko‘rgazmalilik, amaliy yo‘naltirilganlik, individual yondashuv hamda innovatsion texnologiyalarni qo‘llash tamoyillarining mazmuni va ularning ta’lim samaradorligiga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, informatika fanining o‘ziga xos xususiyatlari asosida ushbu tamoyillarni o‘quv jarayoniga integratsiya qilishning pedagogik ahamiyati asoslab berilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, didaktik tamoyillarni kompleks va tizimli qo‘llash talabalarda algoritmik fikrlash, muammoni hal etish va mustaqil o‘rganish kompetensiyalarini shakllantirishda muhim omil hisoblanadi.