(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada axborot texnologiyalari va pedagogikaning integratsiyasi sharoitida web-texnologiyalar asosida interaktiv ta’lim usullarini yaratishning nazariy va amaliy jihatlari kompleks tahlil qilingan. Tadqiqotda raqamli pedagogika, interaktiv o‘qitish metodlari, Learning Management System (LMS) platformalari, multimediya texnologiyalari hamda sun’iy intellektga asoslangan ta’lim tizimlarining o‘quv jarayoniga ta’siri ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, maqolada web-texnologiyalar yordamida ta’lim jarayonini individuallashtirish, differensiallashtirish va o‘quvchilarning bilish faolligini oshirish imkoniyatlari tahlil qilingan. Interaktiv ta’lim usullarining samaradorligi, ularning kognitiv, operatsion va refleksiv komponentlarga ta’siri asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari web-texnologiyalar asosida yaratilgan interaktiv ta’lim muhitining o‘quv jarayonini samarali tashkil etish, talabalarning mustaqil fikrlashini rivojlantirish hamda kasbiy kompetentligini oshirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.