(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada raqamli ta’lim texnologiyalarining zamonaviy ta’lim tizimidagi o‘rni hamda ularning kasbiy kompetentlikni rivojlantirishdagi ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilingan. Raqamli pedagogika, sun’iy intellekt, adaptiv o‘qitish tizimlari va interaktiv platformalarning o‘quv jarayoniga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, xalqaro va milliy tadqiqotlar asosida kasbiy kompetentlikning tarkibiy komponentlari hamda ularni rivojlantirish mexanizmlari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari raqamli texnologiyalarni ta’lim jarayoniga integratsiyalash talabalarning mustaqil fikrlashi, amaliy ko‘nikmalari va kasbiy tayyorgarligini sezilarli darajada oshirishini ko‘rsatadi.