(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada web-saytlar asosida tashkil etilgan raqamli ta’lim muhiti sharoitida pedagog xodimlarning malakasini oshirish hamda ularning o‘qitish kompetentligini rivojlantirishning nazariy va amaliy jihatlari kompleks tarzda tahlil qilingan. Tadqiqotda raqamli pedagogika, masofaviy ta’lim texnologiyalari, Learning Management System (LMS) platformalari, sun’iy intellektga asoslangan adaptiv o‘qitish tizimlari va interaktiv web-resurslarning pedagoglarning kasbiy rivojlanishiga ko‘rsatadigan ta’siri ilmiy asosda yoritilgan. Shuningdek, maqolada pedagog xodimlarning kasbiy kompetentligini shakllantirishning asosiy komponentlari — kognitiv, operatsion, motivatsion va refleksiv jihatlar web-saytlar orqali tashkil etilgan ta’lim jarayonida qanday namoyon bo‘lishi aniqlashtirilgan. Web-platformalar yordamida ta’lim jarayonini individuallashtirish, differensiallashtirish va uzluksiz kasbiy rivojlanishni ta’minlash imkoniyatlari asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, web-saytlar asosida tashkil etilgan ta’lim tizimi pedagoglarning bilim, ko‘nikma va malakalarini tizimli ravishda yangilash, ularning innovatsion pedagogik faoliyatga tayyorgarligini oshirish hamda zamonaviy axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan samarali foydalanish kompetentligini rivojlantirishda muhim didaktik vosita hisoblanadi. Shu bilan birga, maqolada raqamli ta’lim muhitini joriy etishda yuzaga keladigan muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ham ilmiy asosda ko‘rib chiqilgan.