(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada ko‘p tilli jamiyatlarda sotsiolingvistika va til siyosatining nazariy hamda amaliy jihatlari kompleks tarzda tahlil qilinadi. Tadqiqotda til siyosatining jamiyatdagi til tanlovi, ijtimoiy tenglik, kommunikativ jarayonlar va madaniy identifikatsiyaga ta’siri ilmiy asosda o‘rganilgan. Shuningdek, globalizatsiya, migratsiya va urbanizatsiya jarayonlarining til muhitiga ko‘rsatadigan ta’siri ham ko‘rib chiqiladi. Maqolada ta’lim tizimining til siyosatini amalga oshirishdagi roli alohida yoritilib, ona tilida ta’lim berish va ko‘p tillilikni rivojlantirish masalalari tahlil qilinadi. Bundan tashqari, raqamli texnologiyalar va internetning til rivojiga ta’siri ham zamonaviy yondashuv sifatida baholanadi.