(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Avtomobil yo`llari ekspluatatsiyasining nazariy asoslari. «Haydovchi - avtomobil - yo‘l - transport oqimi - muhit» kompleksining o‘zaro ta’sir modeli. Yo‘l tarmog‘ining texnik va foydalanuv holatlari. Avtomobil yo‘lining texnik va foydalanuv holatining ko‘rsatkichlari. Yoʻl transporti infratuzilmasi mamlakat iqtisodiyoti, ijtimoiy soha va logistika tizimining rivojlanishida muhim oʻrin tutadi. Yoʻllarning uzluksiz va xavfsiz ishlashini taʼminlash maqsadida ularni muntazam ravishda saqlash, taʼmirlash hamda modernizatsiya qilish talab etiladi. Yoʻllarni saqlash texnologiyasi ushbu jarayonlarni ilmiy asosda tashkil etish, samarali materiallar va mexanizmlarni qoʻllashga qaratilgan texnik chora-tadbirlar majmuasidir.