(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada ingliz tilining Britaniya va Amerika variantlarining talaffuz hamda so‘z boyligi jihatidan asosiy farqlari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot jarayonida ushbu ikki variant o‘rtasidagi fonetik farqlar, shuningdek, kundalik nutqda qo‘llaniladigan leksik birliklardagi tafovutlar misollar orqali tahlil qilinadi. Maqolaning asosiy maqsadi Britaniya va Amerika ingliz tilidagi farqlarni ilmiy nuqtai nazardan yoritish hamda ularning ingliz tilini o‘rganish jarayonidagi ahamiyatini ko‘rsatishdan iborat.