(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada oʻzbek milliy musiqiy merosining ajralmas qismi boʻlgan chang cholg’usi va uning ijrochilik uslublari keng qamrovli tahlil qilinadi. Maqolada changning tarixiy rivojlanishi, konstruktiv xususiyatlari, an’anaviy va zamonaviy ijrochilik uslublari, shuningdek, turli maktablar va hududiy ijrochilik an’analari o’rganiladi. Tadqiqot changchilik san’atining o’ziga xos texnik va badiiy jihatlarini ochib beradi.