(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada sotsiolingvistika va madaniyat oʻrtasidagi uzviy bogʻliqlik, tilning ijtimoiy hodisa ekanligi hamda jamiyatdagi madaniy qadriyatlarlarning nutq odobiga taʼsiri tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida oʻzbek nutq madaniyatidagi ayrim fenomenlar, ijtimoiy tabaqalanishning tilga taʼsiri va globalizatsiya jarayonida milliy tillarning transformatsiyasi masalalari yoritilgan. Maqolaning maqsadi tilni shunchaki soʻzlashish vositasi sifatida emas, balki millatning madaniy koʻzgusi sifatida koʻrsatib berishdan iborat.