(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada o‘zbek tili grammatikasining o‘ziga xos agglyutinativ tabiati, morfem tuzilishi va sintaktik aloqa usullari zamonaviy tilshunoslik prizmasi orqali tahlil qilinadi. Tadqiqotda so‘z o‘zgartuvchi va so‘z yasovchi affikslarning iyerarxik tartibi, shuningdek, gapda mantiqiy urg‘u va tartibning roli masalalari ilmiy izohlar asosida yoritilgan.